RSS Flöde

Julsömnad… Namnmössor, alvmössa, rosa set, ”onepiece”…

Postat den

Före jul fick jag mig några lediga dagar 🙂 Hade bakat klart det mesta, gjort julgodis med mera (men det tog slut väl fort….) vilket gjorde det till perfekta dagar att sitta och sy klart lite beställningar, skönt att ha dom klara före jul, och när det inte är någon stress är det roligt och mysigt att sitta och sy. Så här ser det ofta ut när jag sitter och syr:

systundIpaden får hålla mig sällskap med en serie spelandes, just här ser jag Game of Thrones, bra serie, men inte bra syserie… Då föredrar jag Supernatural, Grimm eller arrow. Men Arrow är liiite B-ig, har sett alla avsnitt som finns att se gratis av supernatural och grimm så nu behöver jag en ny serie att se. Once upon a time är bra, men den kan jag inte se själv då sonen också följer den och vill se. Tips på bra serier tas tacksamt emot 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Först sydde jag några beställda mössor, en Schtaan-mössa i grönt, och en namnmössa i rosa. Men det strulade lite med broderiet så första blev inte helt fint, så jag broderade ut en ny, så fick hon två mössor… kan vara bra med en reserv…

Namnmössor går förresten bra att beställa, kan stygnsätta nästan alla typsnitt som finns att ladda ner 🙂

Schtaanmössor thildemössor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan ett set med tunika, velourbyxor och mössa… Tunikan utgår har jag gjort med lite längre bakstycke, nyritat mönster, så vore spännande att få se hur den tar sig på… Byxmönstret är inte så mycket att säga om, ”vanliga” muddbyxor med halvcirkelfickor, mössan är en ny modell jag var sugen att testa, tycker det är fint och praktiskt med ”flikar” som går ner över öronen, och den går ner ordentligt i nacken också, så ingen kallglipa där inte 🙂  vändbar är den också så man kan välja om man vill ha den rosa eller den fina velouren ut.

rosa set alvmössahjärtan alvmössa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist ut är dotterns ”onepiece”/mysoverall som jag faktiskt satt och sydde på julaftons morgon, hade inte hunnit tidigare men bestämde mig på julaftons morgon att försöka sy den åt hon då hon SÅ gärna ville ha den. Det gick ganska smärtfritt… fick sprätta en del, men det var fort gjort… muddar och fickor däremot prioriterade  jag bort, det ska sy på… snart…. 😉  Det var värt det iallfall för hon blev väldigt glad! Hon hade bara tänkt mysa i den till och från julbadet, men hon bytte om till den igen efter Kalle Anka…  (sonens kommentar när hon hade den till badet: ska du visa dig offentlig i en sån där?)

op

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: