RSS Flöde

Börs med chibi Muertos

Postat den

Fick för ett tag sedan en beställning på en börs, i samma modell som min börs som jag sydde för ett tag sedan. Det är en praktisk modell som rymmer massor, men ändå inte känns galet stor. Kundens önskan var är det gäller färg vill jag gärna ha en lite mörkare typ lila, grön, eller mörkrosa, gärna med ett mönster…inte svart det är tråkigt och är det för ljust så blir den smutsig så fort. wink Du har så bra smak och kan säkert välja ett gulligt tyg. Om det går att brodera en döskalle eller så vore det kanske en kul kombo till ett tyg med gulligt tryck?

Jag har letat och letat efter ett tyg till börsen, men för ett par dagar sedan hittade jag ett par bitar i mina lådor av samma Kokka-tyg som jag sydde min börs i. DÅså! Då kunde jag äntligen börja sy den, och idag var det perfekt väder att sitta inne och sy. För ett tag sedan köpte jag broderiet Chibi Muertos från Urbanthreads (ja, dom är mina favoriter när det gäller maskinbroderifiler….) , hade tänkt brodera det till min 5-åring som önskade sig mössa med döskalle, men när han väl skulle välja så valde han en tuffare döskalle. (den har jag glömt att blogga om ser jag, får försöka ta kort när den är ren sen…) Men för börsen här kändes den perfekt.

En smärre ändring från min börs är att jag gjorde flärpen som man stänger den med lite nättare i storlek, ville inte att den skulle vara så stor och ”ta över” intrycket från broderiet. Därför fick jag också ta kardborre som stängning istället för magnetknäppning, men jag tycker det blev bra så.

Sy börs är ganska pillrigt och tar sin lilla tid, men det är mysigt pyssel när man vill ta det lugnt en dag – och jag varvade sömnad med bullbak och lite läsning. Det gick i stort sätt bra att sy den, var lite strul i slutet, inte helt lätt att få det slätt och bra när det är många tjocka lager, men den blev ändå bättre än min börs 🙂 Symaskinen däremot stängde ner sig i slutet och klagade på överlastad huvudmotor – huvva! borde kanske låta gamla symaskinen göra de hårda jobben. 😉

Passade även på att göra ett matchande nyckelband av en överbliven remsa som var precis lagom stor till bandet.

Så, till en nackdel då! >Den blev mycket finare än min börs, men nu är tyget slut (förutom lite småbitar), men jag ska hålla ögonen öppna efter passande tyger så kommer jag nog att sy fler – med broderier.

image

image

image

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: